Dichter x Culturele Coalitie (CJP)

Dichter werd benaderd door CJP die rondom de verkiezingen van 15 maart de Culturele Coalitie opzette, waar Dichter tijdens de kick-off een optreden verzorgde. 

Voor jongeren zijn het spannende en verwarrende tijden. Ze voelen zich machteloos over problemen in de wereld, terwijl het debat hierover verhardt. Trump, de Brexit er gebeuren allemaal dingen die we niet hadden verwacht. Juist nu is nuance en aandacht van groot belang. CJP gelooft dat cultuur je horizon kan verbreden en kan helpen een keuze te vormen in aanloop naar de verkiezingen van 15 maart. Niets kan je ogen zo laten openen als een goed nummer of indrukwekkende voorstelling of film. Daarom geven we alle jongeren in Nederland (tot 30 jaar) de kans om twee maanden gratis CJP te proberen. Samen met onze culturele partners bieden we bestaande en nieuwe leden in die periode ook een inhoudelijke en maatschappelijke culturele programmering en inspireren we jongeren om zich cultureel en maatschappelijk te ontwikkelen.. We organiseren events & debatten en gaan met elkaar in gesprek over wat er te zien is.

 Tijdens de lancering op 16 februari in het Compagnietheater trad Dichter op en werd de 1e culturele minister-president bekend gemaakt.