Dichter x Erasmus Experience

Dichter speelde een speciaal geschreven nummer over Desiderius Erasmus tijdens de opening van de ‘Erasmus Experience’ in de Bibliotheek van Rotterdam. Dit in aanwezigheid van z.m. Koning Willem-Alexander, Burgemeester Aboutaleb en de directeur van de Bibliotheek, Theo Kemperman. De ‘Erasmus Experience’ is een interactieve en permanente tentoonstelling over humanist Desiderius Erasmus. Lof Aan Erasmus is een speciaal geschreven nummer voor de ‘Erasmus Experience’.
(meer…)

Grondleggers van Rotterdam – 7 minuten (RTV Rijnmond)

DOCUMENTAIRE: ‘NIEUW LEVEN’ AFL.9 MATZWART

In de laatste aflevering van de Nieuw Leven documentaire gaat Dichter op bezoek bij grafisch vormgever Matzwart. Hij staat bekend om zijn gedetailleerde en kleurrijke illustraties. Dichter en Matzwart hebben een opvallende band doordat zij allebei uit Nieuwerkerk a/d IJssel komen. Matzwart is o.a. bekend van zijn werk voor Hostel Ani & Haakien. Het nummer wat onder de handen werd genomen heet ‘Allus’ en gaat over het bouwen van luchtkastelen. Zie wat Matzwart bewoog tot het maken van het kunstwerk.

LIVE UIT LLOYD – Voor 1 Nacht / Allus

Dichter ging met zijn band langs bij Live uit Lloyd (RTV Rijnmond) voor een interview en een livesessie, waarbij hij vijf nummers van zijn mini-album ‘Nieuw Leven’ deed.

DOCUMENTAIRE: ‘NIEUW LEVEN’ AFL.8 KWAMEKWANZAA

In alweer de ene laatste aflevering van de ‘Nieuw Leven’ documentaire reeks maak je kennis met Kwamekwanzaa. De geprezen illustrator heeft voor het nummer ‘Als Je Zinkt’ zijn creativiteit laten varen. Wat hier uitkwam is een kunstwerk die je laat nadenken.

Muziekminuut: Dichter – Synths

Dichter was onlangs te gast bij De Wereld Draait Door waar hij zijn single ‘Synths’ speelde tijdens de muziekminuut. Meer over zijn optreden bij DWDD en samenwerking met operazangeres Tania Kross hier. Tijdens de uitzending kondigde Matthijs van Nieuwkerk ook aan dat Dichter op Oerol Terschelling speelt.

DOCUMENTAIRE: ‘NIEUW LEVEN’ AFL.7 KHALID AMAKRAN

In alweer de 7e aflevering gaat Dichter op bezoek bij Khalid Amakran. Khalid is een fotograaf uit de havenstad en je kan hem kennen van spoken-word optredens en theaterwerk. In het verleden heeft hij meegedaan aan de show ‘Mijn vader de expat’ waarmee hij o.a. in carré heeft gestaan. In deze aflevering laat Khalid zien wat hem beweegt in het leven als voltijd fotograaf en hoe hij tot het kunstwerk van het nummer Synths is gekomen.

DOCUMENTAIRE: ‘NIEUW LEVEN’ AFL.6 VADIVISUALS

Documentaire: ‘Nieuw Leven’ Afl.5 Jawgem

In de vijfde aflevering van de ‘Nieuw leven’ documentaire gaat Dichter op bezoek bij de jonge illustrator Jawgem. Jawgem, echte naam ‘Jochem van Aller’, is illustrator en komt uit Leiden maar vindt z’n heil in Rotterdam en Den Haag. Hij is een vast team-member van het uitgaanscollectief ‘Team Hoog Tempo’ en verzorgt voor de feesten die ze organiseren de visuals. Jawgem kreeg van Dichter het nummer ‘Blonde Dood’ om er vervolgens mee aan de slag te gaan en het om te vormen tot een kunstwerk. Jawgem pikte dit snel op koos voor een unieke benadering. Op zoek naar meer van Jawgem? Bezoek dan zijn website: https://www.jawgem.com 

Documentaire: ‘Nieuw Leven’ Afl.4 Angela Tellier

In de vierde aflevering van de Dichter ‘Nieuw Leven’ documentaire gaat Dichter op bezoek bij Angela Tellier. Ze is fotograaf, heeft gestudeerd aan de Willem de Koningen maakt zowel commercieel als vrij werk. In de korte documentaire vertelt ze waar ze zich allemaal bezig houdt en hoe ze het gekregen nummer ‘Inzichtloos’ benaderde. Inzichtloos’ gaat over een persoon die de juiste intenties heeft maar de verkeerde keuzes maakt. Als je meer werk wilt bekijken surf dan naar: http://angelatellier.com