Dichter x 3FM Tussenuur: op bezoek bij Club Hub

Dichter was onlangs te gast bij 3FM Tussenuur in het programma CLUB HUB, een dagelijkse show van BNN/VARA op 101TV. Dit ter gelegenheid van de release van het derde hoofdstuk van zijn EP, ‘Voor Ons’. In de eerste aflevering van Tussenuur JAM laat Dichter ‘Kijk Niet Eens’ horen, van zijn EP ‘Van Mij, Aan Jou, Voor Ons’. 3FM Tussenuur blijft Dichter in de gaten houden. (meer…)

‘Voor Ons’ bij 3voor12

3voor12 nam al eerder een voorschot door ‘Van Mij, Aan Jou, Voor Ons’ op te nemen in hun lijst met meest veelbelovende releases van 2018. Op 3voor12 Radio lichtte DJ van het programma Wijnand Dichter al uit voor festival Grasnapolsky. Afgelopen maandag draaide hij Dichter’s single ‘Voor Ons’ in het programma tijdens zijn ‘Je Weet Nooit Wat Je Krijgt Request’.

Beluister hier de uitzending terug.

RTV Rijnmond interviewt Dichter

Reporter Tenny Tenzer van RTV Rijnmond ging met Dichter op pad in de aanloop naar zijn EP release om met hem 3 locaties te bezoeken in Rotterdam die veel voor hem hebben betekend. Bekijk het hieronder terug:

Recap: Dichter’s ‘Van Mij, Aan Jou, Voor Ons’ releaseparty in V11

HipHop In Je Smoel interviewde Dichter in de aanloop naar zijn EP en was daarnaast aanwezig bij de releaseparty in V11 en schoten zowel on- als backstage deze recap. (meer…)

Dichter x Erasmus Experience

Dichter speelde een speciaal geschreven nummer over Desiderius Erasmus tijdens de opening van de ‘Erasmus Experience’ in de Bibliotheek van Rotterdam. Dit in aanwezigheid van z.m. Koning Willem-Alexander, Burgemeester Aboutaleb en de directeur van de Bibliotheek, Theo Kemperman. De ‘Erasmus Experience’ is een interactieve en permanente tentoonstelling over humanist Desiderius Erasmus. Lof Aan Erasmus is een speciaal geschreven nummer voor de ‘Erasmus Experience’.
(meer…)

Grondleggers van Rotterdam – 7 minuten (RTV Rijnmond)

DOCUMENTAIRE: ‘NIEUW LEVEN’ AFL.9 MATZWART

In de laatste aflevering van de Nieuw Leven documentaire gaat Dichter op bezoek bij grafisch vormgever Matzwart. Hij staat bekend om zijn gedetailleerde en kleurrijke illustraties. Dichter en Matzwart hebben een opvallende band doordat zij allebei uit Nieuwerkerk a/d IJssel komen. Matzwart is o.a. bekend van zijn werk voor Hostel Ani & Haakien. Het nummer wat onder de handen werd genomen heet ‘Allus’ en gaat over het bouwen van luchtkastelen. Zie wat Matzwart bewoog tot het maken van het kunstwerk.

LIVE UIT LLOYD – Voor 1 Nacht / Allus

Dichter ging met zijn band langs bij Live uit Lloyd (RTV Rijnmond) voor een interview en een livesessie, waarbij hij vijf nummers van zijn mini-album ‘Nieuw Leven’ deed.

DOCUMENTAIRE: ‘NIEUW LEVEN’ AFL.8 KWAMEKWANZAA

In alweer de ene laatste aflevering van de ‘Nieuw Leven’ documentaire reeks maak je kennis met Kwamekwanzaa. De geprezen illustrator heeft voor het nummer ‘Als Je Zinkt’ zijn creativiteit laten varen. Wat hier uitkwam is een kunstwerk die je laat nadenken.

Muziekminuut: Dichter – Synths

Dichter was onlangs te gast bij De Wereld Draait Door waar hij zijn single ‘Synths’ speelde tijdens de muziekminuut. Meer over zijn optreden bij DWDD en samenwerking met operazangeres Tania Kross hier. Tijdens de uitzending kondigde Matthijs van Nieuwkerk ook aan dat Dichter op Oerol Terschelling speelt.